Oamenii de stiinta au descoperit o bautura mai sanatosa decat ceaiul si cafeaua, desi le presupune pe amandoua. Este vorba despre ceaiul din frunzele arborelui de cafea.
O astfel de bautura este mai putin amara decat ceaiul si nu atat de tare precum cafeaua, fiind bogata in compusi ce scad riscul de diabet si boli de inima, conform Medical Daily. In plus, contine mai multi antioxidanti decat ceaiurile traditionale si un nivel ridicat dintr-un ingredient prezent doar in mango, care lupta cu inflamatiile.
Desi o bautura neobisnuita pentru majoritatea oamenilor, un astfel de ceai este consumat in Etiopia, sudul Sudanului si Indonezia. Daca pana acum Occidentul nu s-a oprit asupra sa este pentru ca boabele de cafea s-au bucurat de atata popularitate. Curand, insa, un astfel de ceai ar putea fi privit ca fiind cea mai sanatoasa bautura, o alternativa atat la ceaiul clasic, cat si la cafea.
Din 23 de specii de arbore de cafea, frunzele a sapte s-au dovedit a fi extrem de benefice in lupta cu inflamatiile, conchide un raport publicat de Annals of Botany. Dintre toate, frunzele arborelui Arabica s-au dovedit a avea cele mai multe efecte pozitive, printre care si scaderea colesterolului sau protejarea neuronilor.
Cei care il consuma stiu ca anuleaza imediat senzatia de foame si oboseala.
Oamenii de stiinta au descoperit o bautura mai sanatosa decat ceaiul si cafeaua, desi le presupune pe amandoua. Este vorba despre ceaiul din frunzele arborelui de cafea.
O astfel de bautura este mai putin amara decat ceaiul si nu atat de tare precum cafeaua, fiind bogata in compusi ce scad riscul de diabet si boli de inima, conform Medical Daily. In plus, contine mai multi antioxidanti decat ceaiurile traditionale si un nivel ridicat dintr-un ingredient prezent doar in mango, care lupta cu inflamatiile.