Testările pe teme de hărţuire sexuală dispuse de Ministerul de Interne în rândul subordonatelor din rândul inspectoratelor de poliţie sunt în plină derulare. La Olt, aceste verificări au demarat astăzi şi este de aşteptat ca, până la încheierea programului normal de lucru de astăzi, să fie duse la capăt. În cadrul IPJ Olt vor fi chestionate pe tema în cauză aproape 180 de femei-poliţist.
Scandalul sexual de la IPJ Olt, ce a zdruncinat instituţia şi ministerul de resort, face ca, astăzi, să demareze şi în acest judeţ testările în rândul poliţistelor vizavi de eventuale situaţii de hărţuire sexuală. Întrebările vor fi puse de către doi ofiţeri-femei, ce au specialităţile psiholog şi, respectiv, sociolog.
Întrebările la care vor fi supuse angajatele IPJ Olt fac parte dintr-un chestionar standard, ce conţine aspecte legate de hărţuire sexuală şi discriminare la locul de muncă. Printre întrebările la care poliţistele va trebui să răspundă se numără:
--- V-aţi confruntat cu cazuri de hărţuire sexuală din partea şefilor ?
--- V-aţi simţit discriminată la locul de muncă ?
--- Care sunt avantajele şi dezavantajele statutului femeii în Poliţie ?
--- Care sunt tendinţele de discriminare şi hărţuire la locul de muncă ?
--- Ce măsuri s-au luat atunci când v-aţi confruntat cu astfel de cazuri ?
“Este vorba despre o procedură-şablon care este aplicabilă la nivelul fiecărui inspectorat de poliţie din ţară. Vor fi câteva întrebări la care va trebui angajatele IPJ Olt vor răspunde. Întreaga procedură se va încheia astăzi”, a precizat comisar-şef Claudia Radu, reponsabil relaţii mass-media IPJ Olt.
În cadrul IPJ Olt există 1.186 de angajaţi, dintre care 178 sunt femei – 25 ofiţeri, 106 agenţi, 47 personal contractual.