Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu vrea să sisteze decontarea prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a prestaţiilor medicale efectuate în spitalele private şi le recomandă românilor care vor servicii private să îşi încheie o poliţă de asigurare de sănătate privată.
Pentru cei interesaţi de o asigurare de sănătate privată vă prezentăm mai jos un mic ghid care ar trebui să vă ajute să nu vă risipiţi banii fără folos.
În România există o multitudine de companii care încheie poliţe de asigurare de sănătate, însă trebuie să vă asiguraţi că firma la care încheiaţi poliţa vă va garanta serviciile pentru care aţi semnat şi plătit. O simplă căutare pe Internet vă poate ajuta să identificaţi care sunt companiile de încredere pentru care puteţi optat.
Ce trebuie să faceţi pentru a încheia o poliţă de asigurare de sănătate?
Pentru început, trebuie să completaţi un chestionar în care va trebui să răspundeţi la un set de întrebări, printre care se numără: vârsta pe care o aveţi, dacă suferiţi de anumite boli sau aţi fost supus la diferite intervenţii chirurgicale, dacă aveţi dinţii puşi sau nu, etc. Un alt tip de chestionar care poate fi completat este cel medical în care potenţialul client declară pe propria răspundere că nu suferă de anumite boli.
În funcţie de asigurarea privată de sănătate pe care şi-o doreşte pacientul, adică dacă îşi doreşte să aibă decontate cât mai multe servicii medicale, atunci va trebui să facă şi un set de analize, care este suportat de asigurator. În cazul în care rezultatele obţinute de la un laborator agreat de asigurator nu sunt bune, adică persoana nu se încadrează în anumiţi parametri, atunci clientul nu poate beneficia de asigurarea pe care şi-o doreşte sau va fi nevoit să plătească foarte mult.
Cât costă o poliţă de asigurare de sănătate privată?
Sumele pentru o asigurare de sănătate priva