Primarul Ion Petre a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, găzduită de Casa de Cultură, rezultatele proiectului „Tradiţie şi spiritualitate pănceană – Proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, judeţul Vrancea”, cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Acesta a avut o valoare totală de 998.218,52 de lei şi a fost derulat începând cu luna februarie 2011.
Ion Petre a declarat că implementarea proiectului realizat în cadrul POR 2007-2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, reprezintă o reuşită atât pentru administraţia locală, dar mai ales pentru comunitate. „Astăzi reuşim să finalizăm un important proiect cu finanţare europeană. Este vorba despre «Tradiţie şi spiritualitate pănceană», prin care am reuşit să promovăm principalele obiective turistice ale oraşului Panciu. Mă refer aici la Mănăstirea Brazi, Schitul Sf. Ioan Botezătorul, Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan şi Beciul Vlădoianu, precum şi partea de meşteşug al vinului. A fost un proiect frumos, un proiect bun, prin care, în afară de faptul că s-au promovat obiectivele turistice amintite, a fost promovat chiar oraşul Panciu”, a afirmat acesta.
Primarul a precizat că promovarea obiectivelor turistice s-a realizat la diferite evenimente organizate atât pe plan local, cât şi naţional. În acest context, Ion Petre a ţinut să aducă în atenţie participarea la 6 târguri şi expoziţii din ţară. „Cred că ne numărăm printre puţinele primării din ţară prezente cu standuri proprii la asemenea târguri. Consider că ne-am prezentat într-un mod deosebit, cu materiale bine gândite. Am reuşit să realizăm cataloage şi hărţi turistice, albume, vederi, felicitări, într-un cuvânt, o serie întreagă de produse turistice, care au fost distribuite şi la muzee, biblioteci, exploatând şi promovând