Guvernul a prezentat lista chiriaşilor din casele de protocol. Printre alţii apar demnitari, rude ale familiei Ceauşescu, oameni de afaceri şi cântăreţi.
Publicarea numelor celor care ocupă astăzi apartamente sau imobile din patrimoniul regiei de protocol a venit pe fondul unor dispute vechi privind statutul acestor locuinţe şi dreptul unor demnitari, foşti demnitari sau rude ale acestora de a locui în ele. În ultima perioadă, premierul Victor Ponta a făcut mai multe anunţuri legate de o posibilă vânzare a celei mai mari părţi a acestor case, însă asemenea discuţii au mai existat şi trecut, fără ca până acum să se fi ajuns la schimbări de substanţă. „Vreau să fac un exerciţiu de transparenţă. Întâi, le punem la dispoziţia opiniei publice. După care vin în Guvern şi spun: cine beneficiază? Miniştrii şi, eventual, secretari de stat. Nu scot pe nimeni de pe listă, dar Guvernul nu e agenţie imobiliară. Ţinem pentru miniştri 20-50 de apartamente şi câteva vile. Pentru preşedinte, Neptun şi Predeal. Restul, hai să le vindem", a precizat zilele trecute Ponta.
Până la o decizie concretă legată de înstrăinarea acestor bunuri de către Guvern, Executivul a prezentat ieri situaţia persoanelor fizice „care nu mai sunt îndreptăţite să deţină locuinţă de serviciu", categorie în care apar foştii demnitari Alexandru Nazare (ministru), Samuel Calotă (ANPC), Ioan Pavelescu (AVAS) şi doi foşti consilieri de ministru. Victor Ponta a declarat că vrea să vândă mare parte din imobilele RA-APPS
Pe lista chiriaşilor, unii dintre ei cu datorii, figurează şi fostul ministru Nicolae Şerban, Mioara Roman, Gelu Voican Voiculescu, actriţa Rodica Mandache sau Ilie Ilaşcu.
Tot în imobile deţinute de RAAPPS locuiesc în prezent şi Adrian Severin (790 euro pentru 192 mp), fostul ministru din perioada comunistă, Mircea Maliţa (494 euro pentru 139 mp), Elena Ceauşescu,