Popcornul este una dintre gustările preferate ale multora dintre noi, în special atunci când stăm în faţa televizorului sau ne relaxăm cu un joc captivant alături de prieteni. Pe cât de practice sunt pungile de popcorn pentru microunde, deoarece îţi oferă porţia dorită de floricele în doar 2-3 minute, fără efort, pe atât de nocive sunt pentru sănătatea ta. Iată care este adevărul din pungile de popcorn pentru microunde!
Popcornul este o gustare nutritivă benefică pentru sănătatea ta, însă doar atunci când este făcut în condiţii corespunzătoare. Se face din porumb – o cereală integrală cu beneficii importante pentru sănătate. În urmă cu 25 de ani, locul popcornului clasic, făcut în tuci, pe aragaz, din boabe de porumb, a fost luat de pungile economice pentru microunde. Acestea sunt făcute să îţi ofere o porţie generoasă de floricele în doar 2 minute, fără niciun efort din partea ta. Singurul care face toată treaba este cuptorul cu microunde.
Popcornul pentru microunde: o ameninţare pentru sănătate
Dacă citeşti cu atenţie eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata că ingredientele regăsite în ea nu se limitează doar la boabe de porumb şi sare. Majoritatea conţine ulei de soia parţial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans, dar şi alte tipuri de astfel de grăsimi nesănătoase. În plus, ai putea constata, cu surprindere, că în punga ta de popcorn se regăsesc şi ceva urme de lapte sau … peşte. Continuând lecturarea etichetei, o să ajungi la un alt ingredient care-ţi poate da sănătatea peste cap: aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi. Pe lângă toate acestea, producătorii au fost nevoiţi să se gândească la o soluţie pentru ca ingredientele din interior să nu treacă prin punga în timpul preparării. Şi au găsit-o pe cea mai simplă şi nocivă: injectarea unor chimicale care împiedică ingredientele – uleiul,