Aproape 200 de demnitari, între care miniştri, secretari de stat sau asimilaţi ai acestora, şefi de instituţii şi adjuncţii lor stau în locuinţe de la stat pe perioada mandatului. Cei mai mulţi din lista publicată astăzi de guvern sunt însă consilieri la cabinetele demnitarilor, permutaţi dintr-o instituţie în alta, păstrându-şi astfel şi locuinţa de la stat.
Cea mai mare chirie apare în dreptul fostului ministru PNL Andrei Marga, actualul şef al Institutului Cultural Român: 2.094 de lei pentru 4 camere, în total 320 de metri pătraţi. Din aceşti bani, statul suportă 1.550 de lei lunar, chiriaşul plătind diferenţa.
VEZI LISTA DEMNITARILOR ŞI CONSILIERILOR ACESTORA CARE AU PRIMIT LOCUINTE DE SERVICIU, SUPRAFAŢA ŞI CHIRIA,
Pe lista celor cu acoperire legală apare şi numele ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, căruia legea îi dă dreptul la locuinţă de serviciu. Ceea ce nu menţionează RA-APPS este faptul că Pricopie a păstrat locuinţa încă din 2008, când a fost secretar de stat, chiar dacă între 2009 şi 2012 nu a avut nicio demnitate publică, lucru confirmat de ministrul PSD pentru gândul.
Dintre miniştri, stau în locuinţă de serviciu şi Dan Nica (PSD), dar şi fostul titular de la Transporturi, Ovidiu Silaghi (PNL) şi fostul ministru delegat pentru Dialog Social Liviu Pop (PSD). Ca asimilaţi ai demnitarilor cu rang de ministru, apar patru dintre membrii Colegiului CNSAS (Claudiu Secaşiu, Virgil Ţârău, Laurenţiu Tănase, Florian Bichir), consilierii prezidenţiali Daniel Funeriu, Bogdan Mănoiu şi Virgil Păunescu. În aceaşi situaţie este şi Vasile Cepoi, fostul ministru al Sănătăţii, transferat consilier de stat al primului-ministru, dar şi Csaba Astalos, preşedintele CNCD.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea are un apartament de cinci camere, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu - 3 camere şi una de serviciu, iar