Toate angajatele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea au fost intervievate. Potrivit unor surse, din răspunsurile date de poliţiste la întrebările adresate de specialişti, nu a reieşit că vreuna dintre ele ar fi avut probleme cu şefii, aşa cum s-a întâmplat la alte inspectorate de poliţie din ţară. Poliţistele din Vrancea nu s-au plâns că au fost abuzate sexual de şefi sau discriminate şi nici că ar fi fost nevoite să facă vreun compromis pentru a avea anumite beneficii. Inspectorul şef al IPJ Vrancea, comisarul şef Ionel Popescu, ne-a precizat că „interviul a fost finalizat şi nu au fost relevate probleme de natura celor din alte inspectorate. Concluziile vor fi făcute publice, în perioada următoare. Dacă ar fi fost probleme, aş fi discutat despre ele, pentru că nu există niciun motiv să le ascundem”.
Reamintim că doi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române au venit la sediul IPJ marţi, pentru a sta de vorbă cu cele 122 de angajate ale instituţiei vrâncene. Poliţistele din mediul rural au fost intervievate marţi, iar cele din mediul urban au răspuns la întrebări ieri. Ghidul de interviu a fost structurat, în principal, pe dimensiuni ce vizează climatul relaţional perceput, avantaje şi dezavantaje ale statutului femeii în poliţie, tendinţe de discriminare şi hărţuire la locul de muncă. Unele dintre angajatele IPJ nu s-au simţit bine în postura în care au fost puse, precizând că dacă s-ar fi confruntat cu astfel de probleme, nu ar fi tăcut, iar interviul le jigneşte. Altele nu au avut nimic de comentat, precizând că atâta vreme cât nu au probleme, nu au de ce să fie stânjenite.
Cei mai nemulţumiţi au fost sindicaliştii din poliţie. Ei dezaprobă aspectul public pe care l-a căpătat metodologia de intervievare a personalului feminin din MAI referitor la posibile fapte de discriminare şi hărţuire, în relaţiile lor de servic