Supa de sfecla nu are numai o culoare fabuloasa, dar este si teribil de gustoasa. In plus, este o excelenta supa de sezon pe care trebuie sa o incerci.
Ca sa faci supa de sfecla cu branza ai nevoie de 3-4 sfecle mici (cat un mar, insemnand circa 500-600 de grame), o cutie de 500 de grame de rosii in suc propriu, un catel de usturoi, o ceapa medie, doua linguri de ulei de floarea-soarelui, 500 de mililitri de supa de carne (sau apa si un concentrat de supa), sare si piper negru proaspat macinat si vreo 150 de grame de branza feta.
Supa de sfecla se face foarte repede. Pune sfecla spalata bine, cu tot cu coaja, in cuptor, la foc mare pentru 30 de minute. In timpul acesta, pune uleiul intr-o oala, adauga ceapa tocata si usturoriul maruntit si caleste bine, pret de cateva minute, la foc iute. Adauga rosiile in suc propriu si amesteca bine. Rosiile trebuie maruntite sau strivite cu dosul lingurii, direct in oala.
Tine totul pe foc, la foc mic, circa 10-15 minute. Da deoparte.
Incearca si cipsurile de dovleac cu salvie
Scoate sfeca din cuptor, tai-o in doua si scoate miezul, taie-l in bucatele si pune-l peste rosiile din oala. Adauga supa de carne si pune totul pe foc pentru 20 de minute. Transforma supa in crema cu un blender. Pune sare si piper.
Dupa gustul tau poti adauga in supa fie putin lapte, fie o lingura, doua de smantana, fie un borcan mic de iaurt. Supa este delicioasa si fara aceste adaosuri. Serveste supa calda cu bucatele de branza feta presarate deasupra si felii de paine prajita, eventual unse cu usturoi.
Din ingrediente rezulta 4-6 portii.
Supa de sfecla nu are numai o culoare fabuloasa, dar este si teribil de gustoasa. In plus, este o excelenta supa de sezon pe care trebuie sa o incerci.
Ca sa faci supa de sfecla cu branza ai nevoie de 3-4 sfe