O şcoală de aproximativ 650.000 de euro, din fondurile Băncii Mondiale, destinată elevilor şi preşcolarilor din comuna suceveană Bosanci zace nefolosită, în vreme ce copiii învaţă în subsolul unei Biserici Penticostale, un spaţiu insuficient, la câteva uliţe distanţă de investiţia modern utilată, în care însă nu a pus încă piciorul nici un elev.
1 /.
Motivul: şcoala nouă, finalizată în septembrie 2012, nu a fost încă recepţionată.
„Vinovaţi sunt boierii de la Bucureşti (n.r.-Ministerul Educaţiei) care nu vor să facă efortul de a veni la faţa locului pentru a clarifica situaţia. Din septembrie, de când s-au finalizat lucrările, stăm în aşteptare. Situaţia e neplăcută pentru toată lumea şi ne dorim rezolvarea cât mai urgentă a problemei”, e revoltat directorul şcolii din Bosanci, Constantin Grosu.
Astfel, debaraua de la subsolul bisericii penticostale din comună a devenit grădiniţă. Trei măsuţe, două scaune, pe care se îngrămădesc peste 30 de prichindei.
„Şcoala cea nouă este finalizată, însă nu înţelegem motivul pentru care nu este dată în folosinţă. Mergem pe jos peste doi kilometri pentru a ajunge la grădiniţă, prin frig. Ni s-a promis că la două săptămâni de la începerea anului şcolar vom putea veni cu copiii la şcoala cea nouă, ba, mai mult de atât, părinţii au fost chemaţi la curăţenie pentru a putea primi copiii cum se cuvine. Au tot amânat data deschiderii şcolii iar, în această perioadă, se împlineşte un an de când copilaşii învaţă la subsolul bisericii”, povesteşte unul dintre părinţi.
Zeci de elevi din clasele I-IV sunt transportaţi zilnic către cealaltă şcoală din comunnă, aflată la trei kilometri distanţă.
Primarul comunei, Anton Curic, explică: „Am luat legătura cu constructorul şi proiectantul acestui obiectiv, consultându-ne cu privire la începerea cursurilor şcolare, aceştia motivân