Dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu va fi judecat de Curtea Supremă pe 25 aprilie de acelaşi complet care l-a condamnat pe fond pe Adrian Năstase. Dosarul a fost mutat din nou la Curtea Supremă pentru că fondatorul Partidului Conservator a fost ales senator. Tribunalul Bucureşti a trimis dosarul la instanţa supremă, deşi avocaţii lui Voiculescu au susţinut că acesta nu este încă senator, pentru că nu a depus jurământul şi nu şi-a preluat mandatul. În motivarea deciziei de mutare a dosarului, judecătorul susţine că nu are importanţă dacă Voiculescu a depus sau nu jurământul.
Pe 20 decembrie, judecătorul Constantin Marino de la Tribunalul Bucureşti a decis ca dosarul de corupţie a lui Dan Voiculescu să fie trimis la Curtea Supremă. Magistratul a constatat că Dan Voiculescu a dobândit, în urma alegerilor, calitatea de senator. Conform Codului de Procedură Penală, dosarele în care este judecat un deputat sau senator sunt soluţionate de Curtea Supremă. În cazul lui Dan Voiculescu a apărut însă o situaţie specială. Senatorul PC a fost ales într-un colegiu din Sectorul 4, însă nu s-a prezentat la sedinţa în care trebuia să depună jurământul, astfel nu şi-a preluat mandatul.
Avocatul Marian Nazat, apărătorul lui Dan Voiculescu, a susţinut în instanţă că de fapt fondatorului PC nu i-a fost validat mandatul de parlamentar, astfel că dosarul său nu putea fi trimis la Curtea Suprmă.
CITEŞTE AICI DECIZIA INSTANŢEI
Avocatul lui Voiculescu a arătat instanţei că acesta nu a dobândit calitatea de senator, pe motiv că mandatul său nu a fost validat pentru că nu a depus jurământul în plenul Parlamentului. "Avocatul arată că mandatul de senator se validează la momentul depunerii jurământului, însă, datorită stării precare de sănătate a inculpatului, acesta s-a aflat în imposibilitate de a depune jurământul, motiv pentru care apreciază că, la acest moment,