După comuna Mărgău, care a devenit cunoscută datorită unui clip de prezentare difuzat de televiuni, o altă comună din judeţul Cluj a considerat că poate atrage turiştii cu o metodă inedită: reţelele de socializare. Frumuseţile zonei, oamenii primitori, dar şi fotografiile prezentate de către localnici, nu fac altceva decât să-i determine pe cei dornici de drumeţie să ajungă la Râşca. Pensiunile sunt dotate şi la preţuri bune, iar turiştii care vor să se relaxeze şi să consume produse tradiţionale sunt aşteptaţi în această localitate de poveste.
Râşca promovată de localnici
Totul pare desprins dintr-un basm: locuri cum numai în filme pot fi văzute, oameni primitori, peisaje superbe. Localnicii din comuna Râşca din judeţul Cluj au apelat la Facebook pentru a-şi face cunoscută localitatea. Astfel, turistul dornic de drumeţie şi locuri de vis a aflat de pe reţelele de socializare că Râşca este situată la poalele de nord ale Munţilor Gilău şi cele de est ale Măgurii Călăţele, pe cursurile superioare ale râurilor Someşu Cald şi Râşca şi are în componenţă opt sate. Râşca se învecinează cu comunele Gilău, Beliş, Mărişel, Călăţele şi cu Căpuşu Mare. Se află situată la o altitudine de 468 de metri pătraţi şi are o densitate de 24,62 locuitori pe kilometrul pătrat. Locuitorii din Râşca susţin că localitatea lor este una din cele mai întinse aşezări rurale din România, risipită între Someşul Cald şi primii afluenţi ai Crişului Repede. În mijlocul comunei, aproape de centrul acesteia se află nenumărate pensiuni, încadrate de văi cu mesteceni albi şi căpiţe de fân. Întregul peisaj îl îndeamnă pe turist la relaxare în aer curat şi fiecare casă inspiră arta ţărănească autentică.
Turiştii aşteptaţi cu cârnaţi ca-n Apuseni
Râşca atrage prin peisajele sale, postate de către locuitorii săi pe Facebook. În comună, turiştii se pot caza la pensiunile turistice. De exem