Parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei pentru cheltuielile de cazare, suma fiind redusă de la 7.500 de lei pe lună, unii senatori şi deputaţi considerând că banii sunt suficienţi pentru o soluţie decentă de cazare. De asemenea, măsurile de austeritate parlamentară vor fi adoptate luni, într-o ședință extraordinară a celor două Camere.
Din spusele unor parlamentari din Gorj, posesorii celor 588 de scaune în Parlamentul României vor rămâne și fără cota de benzină, iar o parte dintre aceștia, și fără diurnă. Indemnizația unui parlamentar este în jur de 52 de milioane de lei vechi și suma forfetară de care vor beneficia aceștia reprezintă un salariu și jumătate. Un calcul sumar arată că un parlamentar va avea venituri de aproximativ 200 milioane de lei vechi lunar.
Ion Cupă (PDL): Cazarea e ultima problemă
Deputatul Ion Cupă spune că diminuările sunt firești și nu are alte pretenții: „Credeți-mă, cazarea este ultima și cea mai mică problemă care să macine parlamentarii. Voi căuta un apartament, voi face ce fac și colegii mei. Stau deocamdată la hotelul în care am fost cazat. Proiectul de renunțare la aceste cazări va fi adoptat în ședința de luni”, a mai spus acesta.
Scarlat Iriza (PSD): Nu mănânc la cantina Parlamentului
Deputatul Scarlat Iriza a declarat că a fost cazat până acum la Hotel Monte Nelly (de patru stele, n. red.), aproape de noul serviciu, acolo unde au stat și foștii parlamentari ai PDL, Cosmin Popescu și Severus Militaru. El precizează că tăierea fondului de cazare nu-l afectează prea mult. În opinia lui, măsurile de diminuare a unor privilegii în rândul aleșilor poate lăsa loc unei „mici corupții”. Iată ce precizează acesta: „Voi căuta un apartament civilizat în care să locuiesc 4-5 zile pe săptămână și o menajeră care să facă curat. Deocamdată sunt cazat la un hotel nepretențios, de mâna a doua. Exis