Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu a organizat, în perioada 1 – 15 ianuarie, controale vizând alimentele din hipermarketurile şi supermarketurile sibiene.
În aceste zile au fost verificate 32 unităţi comerciale, din care şase hipermarketuri, au fost examinate microbiologic 108 probe de produse alimentare şi 30 probe au fost examinate fizico-chimic, toate probele fiind corespunzătoare.
Printre neregulile sesizate de inspectorii D.S.V.S.A. Sibiu au fost spaţiile de expunere supraaglomerate cu produse alimentare nelotizate pe sortimente sau etichetarea greşită a produselor.
Pentru deficienţele constatate au fost aplicate două amenzi în valoare de 2.600 lei la două supermarketuri, iar alţi şapte agenţi economici au fost doar avertizaţi.
În perioada 1 – 15 ianuarie, a fost retrasă de la comercializare, la solicitarea agenţilor economici responsabili, cantitatea de 1.616 kilograme de alimente, din care 103 kg. carne, produse din carne şi lapte, 261 kg. peşte, 203 kg. preparate culinare, 99 kg. albuş de ou şi 950 kg. legume şi fructe. Acestea aveau termenul de valabilitate expirat, deficienţe tehnologice sau modificări organoleptice şi au fost duse pentru distrugere la unitatea specializată Protan.
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu a organizat, în perioada 1 – 15 ianuarie, controale vizând alimentele din hipermarketurile şi supermarketurile sibiene.
În aceste zile au fost verificate 32 unităţi comerciale, din care şase hipermarketuri, au fost examinate microbiologic 108 probe de produse alimentare şi 30 probe au fost examinate fizico-chimic, toate probele fiind corespunzătoare.
Printre neregulile sesizate de inspectorii D.S.V.S.A. Sibiu au fost spaţiile de expunere supraaglomerate cu produse alimentare ne