DEMISIE DE ONOARE.Mihai Mălaimare, care şi-a dat demisia din funcţia de membru al CNA, a declarat, pentru Mediafax, că demisia sa este una “de onoare”, precizând că are un document de la Parlament potrivit căruia poate ocupa în acelaşi timp funcţia de membru CNA şi cea de director al Teatrului Masca.
“Eu am cerut un punct de vedere al Comisiei Juridice a Parlamentului, care mi-a remis o scrisoare prin care se spune că situaţia mea trebuie judecată ţinând cont şi de Legea 161 (din 2003, n.r.), care este legea incompatibilităţilor, lege în care se prevede clar că secretarii de stat şi membrii CNA pot îndeplini funcţii din domeniul artistic. Deci lucrurile erau limpezi. Pe de altă parte, eu, în declaraţiile mele de interese, am scris mereu că sunt directorul Teatrului Masca. Eu nu am făcut un secret din chestiunea asta. Că ANI se trezeşte după 4 ani (de când a fost numit Mălaimare membru al CNA, n.r.) să se pregătească să mă declare incompatibil îmi sună foarte straniu”, a spus Mihai Mălaimare.
Mălaimare: Demisia din CNA e de onoare. Am o hârtie de la Parlament conform căreia am fost compatibil
MEMBRII CNA DESPRE MODIFICAREA LEGII AUDIOVIZUALULUI.Răsvan Popescu, fostul preşedinte CNA, declară că modificarea Legii audiovizualului se poate face doar cu consultarea CNA şi în limitele acquis-ului comunitar, în timp ce Christian Mititelu, membru CNA, consideră “o eroare politică” faptul că Sorin Roşca Stănescu crede că e bine ca CNA să dispară, scrie Mediafax.
Potrivit lui Roşca Stănescu, Consiliul Naţional al Audiovizualului /(CNA) ar trebui să fie redus strict la o instituţie ce veghează la standardele tehnice de emisie ale posturilor de radio şi televiziune, iar eventuale încălcări ale legii să fie lăsate pe seama parchetului sau a altor instituţii, după caz.
Membri CNA: Modificarea Legii audiovizualului se poate face doar cu consult