În general, curele de slăbire ţinute în această perioadă nu au sorţi de izbândă. Dimpotrivă, este posibil ca, în loc să scăpăm de kilograme, la sfârşitul iernii să cântărim cu cel puţin două kilograme în plus. Motivul nu este doar alimentaţia grasă, spun specialiştii.
Răcelile obişnuite
Când nu te simţi bine, evident, este puţin probabil să mergi la sală. Dar mai e ceva: infecţia cu virusul Ad36, similar celor care provoacă banalele răceli din sezonul rece, dar şi conjunctivită şi tulburări digestive, stimulează creşterea ţesutului adipos, potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Louisiana.
Soluţia: Cercetătorii nu au descoperit încă de ce Ad36 acţionează asupra ţesutului gras. Totuşi, pentru a evita infecţia, ei recomandă să ne spălăm des pe mâini.
Stresul financiar
Cardurile de credit sunt încă goale după sărbătorile de iarnă, iar plata facturilor sporeşte secreţia hormonului de stres, care te face să-ţi fie foame în permanenţă, îţi perturbă senzaţia de saţietate şi determină organismul să stocheze grăsimile, dezvăluie un studiu american.
Soluţia: În astfel de cazuri încearcă să eviţi mâncarea de tip fast-food, sfătuieşte Jason Block, antrenor de kickboxing, citat de shine.yahoo.com.
Căldura din interior
Corpul uman arde mai multe calorii atunci când este expus la temperaturi la care nu ne simţim confortabil. De exemplu, când suntem expuşi la frig, corpul foloseşte energia pentru a-şi menţine temperatura. Prin urmare, ar fi bine să nu supraîncălzim apartamentul şi spaţiul de lucru. Puţin aer rece ne face bine la siluetă, spune Fiona Johnson, cercetător de epidemiologie la Colegiul Universitar din Londra.
Soluţia: Ar fi ideal dacă ai putea să ieşi în aer liber, în frig, să faci mişcare. Dacă acest lucru nu este posibil, reglează-ţi măcar temperatura din casă la cea mai mică valoare suportabilă.