Ateliere de confecții au fost deschise în comunele Bălușești, Boghicea, Horia și Ruginoasa.
Foto: Atelierul de confecții din satul Ruginoasa
În ultimii ani, patronii din industria textilă și-au dezvoltat afacerile și în zona rurală. Cum cea mai mare parte a forței de muncă din industria textilă provine din mediul rural, pentru a elimina costurile cu naveta angajaților, patronii au găsit o soluție de compromis: au deschis puncte de lucru la sate.
În satul Bălușești funcționează un atelier de confecții în care lucrează 20 de femei. Atelierul funcționează din anul 2010, într-una din clădirile fostului IAS din localitate, în baza unui contract de închiriere. Un loc de muncă aproape de casă, un venit lunar sigur și bonuri de masă au fost argumentele cu care patronul a convins femeile să lucreze în atelierul de confecții. Contractele pe care atelierul le are cu țări precum Italia, Germania și Franța au convins autoritățile locale că investitorii au intenții serioase în comună.
Și în comunele Ruginoasa și Horia au fost deschise ateliere de confecții, în fostul cămin cultural, respectiv într-o locație nouă. Tot 20 de angajate are și atelierul de confecții de la Boghicea. “Secția a fost deschisă în anul 2010, într-un spațiu închiriat. Multe dintre fetele angajate la această unitate mi-au fost eleve. Am insistat să se angajeze, pentru că li se oferă condiții bune de salarizare. Multe dintre fete au ezitat la început, pentru că nu știau croitorie. După o lună de cursuri, au fost angajate“, explică profesorul Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.
Fabrica de confecții Caremil este cea care a deschis puncte de lucru la Bălușești, Boghicea și Ruginoasa, produsele realizate de cei aproape 350 de salariați fiind apreciate și în străinătate.
Ateliere de confecții au fost deschise în comunele Bălușești, Boghicea, Horia și Ruginoasa.
Fot