Parlamentarii vor avea la dispoziţie 4.000 de lei lunar pentru chirie, numai jumătate din suma pe care o primeau până acum. Rămaşi cu bugetul redus, unii aleşi au acceptat cu seninătate viaţa de chiriaş, însă alţii nu vor să renunţe la confortul camerei de hotel.
Deputaţii şi senatoriii au înghiţit destul de greu decizia de a primi bani mai puţin pentru cazare, dar constrânşi de începerea sesiunii parlamentare, au început să caute variante care să le asigure confortul dorit.
Mircea Toader a fost atacat în lift
Deputatul PDL Mircea Toader, preşedinte al Comisiei de Abuzuri din Cameră, a locuit în timpul mandatului trecut într-un apartament închiriat şi nu se gândeşte să se mute. Totuşi, el a ţinut să sublinieze şi pericolele vieţii de parlamentar. "Eu nu stau la hotel. Stau într-un apartament închiriat şi rămân acolo. În ce priveşte chiria, e o înţelegere şi în orice caz mă încadrez în sumă", a spus Toader.
El a arătat că nu se simte ameninţat pentru că stă într-un apartament închiriat, aşa cum au declarat alţi colegi parlamentari care au invocat faptul că în chirie nu există securitatea oferită de hoteluri. "Nu m-am simţit ameninţat, cu toate că eu, acolo unde stau, am fost atacat în lift şi mi s-a luat telefonul. M-a împins, mi-a luat telefonul şi la revedere", a spus Toader, care a arătat că nu a schimbat apartamentul în urma acestui incident.
“Puterea obişnuinţei” de a locui la hotel
Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, ar dori să rămână cazat la hotel, motivat de "puterea obişnuinţei", dar şi de facilităţile asigurate, însă în situaţia în care nu se va încadra în suma stabilită îşi va căuta o "gazdă".
"Eu cred că dacă vor fi foarte mulţi senatori care vor dori să rămână (cazaţi la hotel, n.r.), sau să stabilească să locuiască într-un anume hotel există posibilitatea – şi se va decide la nivelul fiecărui grup parlamen