Toate efectivele Poliţiei Rutiere au fost mobilizate, miercuri, după ce angajaţii CFR au intrat în grevă spontană, pentru a se evita eventualele aglomerări ale traficului sau abateri de la lege a firmelor de transport în comun, informează oficiali ai Direcţiei Poliţiei Rutiere.
Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, chestorul Lucian Diniţă, a declarat pentru MEDIAFAX că, la scurt timp după ce angajaţii CFR au anunţat greva spontană, a cerut mobilizarea tuturor efectivelor.
“Am mobilizat toate efectivele. Nu au avut loc aglomerări ale traficului rutier, însă avem în vedere legalitatea transportului în comun”, a spus Diniţă.
Poliţia Română a precizat, într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, că miercuri dimineaţă au fost mobilizaţi, în total, 1.900 de poliţişti rutieri şi 1.000 din structurile Poliţiei Transporturi.
Angajaţi de la CFR Călători şi CFR Infrastructură au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie.
Greva spontană a angajaţilor din CFR Călători şi Infrastructură s-a încheiat la ora 9.00, când trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări au fost puse în mişcare.
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a anunţat că protestul spontan a fost declanşat începând cu ora 7.00 de către angajaţii regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, “din cauza întârzierii cu o zi a plăţii salariului (lichidarea) pe luna decembrie”.
Potrivit sursei citate, 138 de trenuri care nu au mai plecat din staţii sau au fost oprite în staţii intermediare între orele 7.00 şi 9.00, în timpul protestului spontan, au întârzieri totale de 10.468 de minute şi vor ajunge la destinaţii cu întârzieri foarte mari.
MEDIAFAX.ro
Toate efectivele Poliţiei Rutiere au fost mobilizate, miercuri, după ce angajaţii CFR au intrat î