Debaraua de la subsolul Bisericii Penticostale din Bosanci, încăpere ce până nu demult adăpostea văsăria bisericii, reprezintă, în prezent, pentru peste 30 de preşcolari, grădiniţa. Spaţiul restrâns, mobilat cu doar trei măsuţe şi câteva scaune, este locul pe care educatoarele prichindeilor se străduiesc să-l transforme într-o sală de curs primitoare, prielnică jocurilor şi activităţilor educative.
Câteva uliţe mai la vale, Şcoala cu clasele I- IV Nr. 2, o clădire renovată şi modern utilată, (investiţie de 30 de miliarde de lei vechi), zace nefolosită deşi, încă din luna septembrie a anului trecut, unitatea ar fi trebuit să deservească elevii şi preşcolarii din apropiere.
Recepţia obiectivului nu poate fi încă făcută, iar primăria a găsit câteva soluţii de compromis, soluţii ce au stârnit numeroase controverse printre părinţi.
„Şcoala cea nouă este finalizată, însă nu înţelegem motivul pentru care nu este dată în folosinţă. Mergem pe jos peste doi kilometri pentru a ajunge la grădiniţă, prin frig. Ni s-a promis că la două săptămâni de la începerea anului şcolar vom putea veni cu copiii la şcoala cea nouă, ba, mai mult de atât, părinţii au fost chemaţi la curăţenie pentru a putea primi copiii cum se cuvine. Au tot amânat data deschiderii şcolii iar, în această perioadă, se împlineşte un an de când copilaşii învaţă la subsolul bisericii”, povesteşte unul dintre părinţi.
Zi de zi, de la kilometri distanţă, părinţii îşi aduc copiii la grădiniţă cu sania, înfruntând frigul şi haitele de câini. Părinţii şi-au mai exprimat nemulţumirea şi în legătură cu imposibilitatea copiilor de a organiza serbări, aniversări sau orice alt eveniment care ar implica muzica şi dansul, pentru că astfel de manifestări îi deranjează pe enoriaşii Bisericii Penticostale.
Cât priveşte cei 70 de elevi din clasele I- IV ce ar trebui să se bucure de noile condiţii pe ca