Te-ai gândit vreodată că supa rezultată din oasele pe care le arunci frecvent după ce ai pregătit o tocăniţă delicioasă îţi poate îmbunătăţi sănătatea şi îţi poate prelungi viaţa cu câţiva ani? Vitaminele, mineralele, grăsimile sănătoase şi nutrienţii esenţiali pe care oasele le conţin sunt extrem de importante pentru sănătatea ta. Descoperă mai jos şi alte superalimente benefice pentru tine!
Avocado
Avocado este un fruct bogat în potasiu, un mineral extrem de important pentru organismul uman. Este şi o sursă importantă de grăsimi mononesaturate sănătoase, care sunt uşor metabolizate în energie. Poţi înlocui cu succes carbohidraţii simpli şi zaharurile nesănătoase consumând avocado zilnic.
Ulei de cocos
Peste 50% din cantitatea de grăsime care se găseşte în uleiul de cocos este reprezentată de acidul lauric. Foarte rar întâlnit în surse naturale, acidul lauric este metabolizat de către organism în monolaurina, o substanţă potentă, cu puternice proprietăţi antivirale şi antibacteriene. Uleiul de cocos are o serie de beneficii pentru organismul uman, stimulând metabolismul. În organism, este transformat rapid în energie şi, la fel ca şi avocado, este un înlocuitor excelent pentru carbohidraţii nesănătoşi.
Supă de oase
Fierberea oaselor rămase de la alte supe şi preparate culinare duce la obţinerea uneia dintre cele mai nutritive mese. Pentru a te bucura de toate beneficiile acestei supe, este recomandat să fierbi oasele la foc mediu, timp de 12 ore. Vei obţine o supă excelentă pe care o poţi consuma ca atare sau o poţi folosi la alte supe, ciorbe sau tocăniţe. Oasele conţin nutrienţi esenţiali pentru organismul uman, printre care sulf şi grăsimi sănătoase.
Legume fermentate
În zilele noastre, aproape orice persoană suferă de afecţiuni intestinale sau deranjamente stomacale. Pentru a preveni aceste probleme, medicii recomandă