În teritoriul administrat de Administrația Bazinală de Apă Jiu până la aceasta oră nu se consemnează blocaje datorate formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă (zăpoare), fiind asigurată secţiunea optima de scurgere a apei în zona podurilor şi podeţelor şi nu se înregistrează depăşiri ale cotelor de apărare.
Formaţiunile de gheaţă prezente pe majoritatea râurilor din bazinul superior au fost în uşoară restrângere, diminuare şi chiar eliminare datorită temperaturilor pozitive şi precipitaţiilor înregistrate.
La această dată predomină:
- gheaţă la mal: Breasta (Dolj); Câmpu lui Neag, Livezeni, Lonea Taia, Peştera Bolii, Polatiştea (HD), Baia de Fier, Ciocadia (GJ).
- pod de gheaţă compact peste tot: Fântanele (Dolj).
- pod de gheaţă cu ochiuri: Jiu amonte Rostovanu, Rostovanu, Lazăr, Bărbăteni (HD)
Debitele şi nivelurile la staţiile hidrometrice pe râul Jiu au fost în general în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor înregistrate în interval, al cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării. Pe afluenţi şi râurile interioare, nivelurile şi debitele au fost în general staţionare şi variabile în întreg bazinul aflat în administrare, cu tendinţa de creştere uşoară în special pe cursurile mici de apă situate în bazinul superior, unde precipitaţiile au fost mai însemnate cantitativ.
Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin biroul Exploatare Lucrari Hidrotehnice a atenţionat unităţile din subordine în vederea luării tuturor măsurilor ce se impun, necesare asigurării secţiunilor de scurgere nestingherită a apelor, supravegherea barajelor, digurilor şi instalaţiilor de evacuare a apelor,verificarea subtraversărilor de diguri şi drumuri, a aprovizionării materialeleor necesare pe timp friguros (nisip, sare, petrol, lopeţi, etc) şi utilajelor pentru intervenţii, iar în cazul deţinăto