Staţia de epurare din localitatea Agrij a fost inaugurată joi, 17 ianuarie, în prezenţa oficialităţilor locale, a autorităţilor judeţene şi a antreprenorului lucrării.
Tot ieri a fost recepţionată şi lucrarea ce vizează extinderea reţelei de apă potabilă şi canalizare din comuna Agrij, ca parte din proiectul integrat “Reabilitarea comunei Agrij prin dezvoltarea infrastructurii tehnico edilitare şi culturale”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
“Staţia de epurare este punctul terminus a unui sistem de apă şi canalizare care începe de la sursă şi continuă la consumatori, pentru camai apoi apele uzate să ajungă într-o staţie de epurare. Practic, o comunitate care are un sistem de alimentare cu apă şi canalizare, din punct de vedere al sănătăţii este o comunitate protejată şi cred că e foarte important lucrul acesta. Aşa cum ne dorim să bem o apă de calitate şi atunci alegem o sursă cu o apă de calitate foarte bună, cred că e la fel de important ca şi apa care se deversează în emisari şi care ajunge iarăşi în natură să fie în nişte parametri care să protejeze mediul. Staţia de epurare de aici este printre primele investiţii de acest gen, unica din judeţ de această mărime. Ţinând seama de faptul că populaţia deservită nu este foarte numeroasă, o investiţie de genul acesta este cu atât mai importantă. În general investitorii sunt tentaţi să meargă către marile aglomerări, pentru că acolo există şi o anumită economicitate a sistemului, dar aici e meritul primarului că a făcut un asemenea proiect, care pentru comunitate şi pentru sănătatea ei este foarte important”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj. În cadrul aceluiaşi proiect, în 2012 a fost finalizat în Agrij un centru de zi pentru copii, fiind reabilitat şi căminului cultural din Răstolţu Deşert.
Valoarea totală a investiţiei este de circa două milioan