Producatorul de mezeluri Cris-Tim a intrat oficial pe piata lactatelor, prin inaugurarea unei ferme de vaci in Boldesti-Scaieni, judetul Prahova, care este infiintata de 10 ani, dar care anul trecut a primit cele mai importante investitii – circa 1,4 milioane de euro.
Ferma numara 570 de vaci de rasa Montbeliarde, care asigura o capacitate de 5.000 de litri pe zi. Este echipata si mecanizata - numai anul trecut, achizitiile necesare s-au ridicat la valoarea de 155.000 de euro.
Toata activitatea este computerizata, animalele sunt monitorizate si evaluate din punct de vedere al sanatatii si al productivitatii. Fiecare exemplar are implantat un cip electronic, care ofera informatii privind tratamentele la care a fost supus, cantitatea de lapte produsa zilnic, proprietatile acestuia etc.
Fondata in 2002, unitatea numara in prezent 9 angajati, aflandu-se in proces de certificare eco. Ferma mai include si productia de cereale si furaje (800 hectare de teren agricol).
Galerie Foto
In urma unei investitii de 675.000 de euro, anul trecut a inceput constructia unui grajd nou si modern, urmand ca in primavara aceasta sa se extinda cu un nou modul, care va avea o capacitate de 186 de vaci. Aceasta noua investitie presupune un buget de 200.000 de euro.
Tot anul trecut, in urma unei infuzii de capital de 720.000 de euro, s-a finalizat si construirea fabricii de procesare a laptelui, care permite transferul direct al laptelui de la ferma in tancurile de procesare. Gama de lactate lansata joi, care include pentru inceput lapte proaspat, lapte batut, sana, iaurt si smantana, se vinde sub brandul Mandruta. Produsele se gasesc in special in reteaua proprie de magazine a producatorului, dar si in Metro, Real sau Selgros.
“Ne concentram pe magazinele noastre. Incepem cu 18 magazine in Bucuresti,