Sucurile, infuziile şi pulberile obţinute din plante, precum şi legumele şi fructele aduc alinarea în perioada de refacere a organismului după operaţii şi boli.
Măceşele întăresc imunitatea
Datorită conţinutului mare de vitamina C, măceşele întăresc sistemul imunitar în perioada de convalescenţă. Te poate ajuta mult decoctul de măceşe preparat dintr-o linguriţă de fructe la o cană de apă.
După ce apa dă în clocot, mai lasă măceşele să fiarbă încă cinci minute. Apoi, pune decoctul la răcit şi bea din el două-trei căni pe zi.Alte afecţiuni în care se recomandă: enterocolite, tuse, anemie.
Pelinul alungă starea de slăbiciune
Substanţele cu efect antibacterian, care îi dau gustul amar, fac din pelin o plantă
bună în convalescenţă. Pulberea de pelin (obţinută prin măcinarea plantei cu râşniţa de cafea) elimină slăbiciunea şi senzaţia de vertij.
Cu un sfert de oră înaintea meselor principale, mai ales dimineaţa, ia o jumătate de linguriţă de pulbere, ţine-o sub limbă, apoi înghite-o. Cura cu acest leac e bine să o ţii o săptămână.Alte afecţiuni în care se recomandă: astenie, tulburări menstruale, boli ale stomacului şi ale ficatului.
Citeşte continuarea articolului pe clicksănătate.ro.