Asociaţia Catharsis din Braşov a împlinit, joi, 17 ani de activitate, timp în care „zeci, sute, mii de persoane s-au bucurat de sprijin moral, material şi financiar“, a declarat într-o conferinţă de presă preşedinta acesteia, Azota Popescu.
„Sute de copii abandonaţi şi-au găsit o familie, alte câteva mii de copii au fost salvaţi de la abandon familial şi şcolar şi cei mai mulţi dintre aceştia au fost ajutaţi să finalizeze studiile, să găsească un loc de muncă, să fie stăpânii propriilor destine. Alte câteva sute de copii cu dizabilităţi şi boli incurabile s-au bucurat de investigaţii medicale, intervenţii chirurgicale, tratamente pre şi postoperatorii, recăpătându-şi starea de sănătate“, a mai spus preşedinta Asociaţiei Catharsis.
Potrivit acesteia, la toate acestea se adaugă realizarea Centrului de zi „Rază de lumină“, investiţie specială pentru educarea copiilor nevăzători. Acest centru unic în ţară până în acest moment le-a oferit copiilor cu deficienţe de vedere şansa de a învăţa să scrie şi să citească în alfabetul Braille, de a socializa şi de a fi pregătiţi pentru integrarea în învăţământul de masă.
La bunul mers al activităţii Asociaţiei Catharsis, la derularea programelor şi implementarea proiectelor au contribuit atât persoane fizice şi juridice din România, cât şi asociaţii şi fundaţii din Italia, Germania, Irlanda, SUA, Olanda.
Cel mai important proiect pentru viitor al Asociaţiei Catharsis îl constituie finalizarea demersurilor iniţiate în anul 2008 pentru o lege a adopţiei, conformă cu convenţiile internaţionale privind drepturile copilului la care România este parte.
„Vrem o Românie fără orfani“, este deviza care ne călăuzeşte în activitatea noastră. Una dintre valorile de bază ale Asociaţiei Catharsis este voluntariatul, iar această credinţă a generat de-a lungul timpului o echipă excepţională de voluntari. Ei ne-au că