Recompensarea peste nivelul actual a acelor salariaţi care-şi fac bine treaba este o măsură pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar fi adoptat-o chiar de acum, spune managerul, dacă ar exista cadrul legal.
Ideea de a recompensa personalul cât mai aproape de ceea ce face le surâde şefilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, care de-a lungul timpului au avut discuţii cu medicii şi asistenţii medicali, în cadrul cărora a fost atins inclusiv acest subiect sensibil. Cum la fiecare greşeală umană sau de sistem se invocă volumul mare de muncă din cauza deficitului de personal, dar şi nivelul mic al retribuţiei, care generează insatisfacţii, posibilitatea de a oferi mai mulţi bani acelor profesionişti ce aduc, la rândul lor, bani unităţilor angajatoare, luată în calcul de actualul ministru al Sănătăţii, a născut speranţe.
„Sunt total de acord să plătim personalul în funcţie de performanţele profesionale, iar aici vorbesc atât de medici, cât şi de personalul mediu. Aşteptăm doar baza legală pentru o astfel de măsură şi, deşi s-ar pune şi problema banilor, pentru un asemenea obiectiv cred că se găsesc soluţii”, a declarat managerul SJU Slatina, Andrei Iordache.
Că nu toate secţiile spitalului au aceleaşi performanţe o dovedesc indicatorii din fiecare lună. Că sunt secţii asaltate de pacienţi şi datorită patologiei, este iarăşi un adevăr. La fel de adevărat este însă şi faptul că, în cadrul aceleiaşi secţii, sunt medici foarte căutaţi şi medici care se bazează mai mult pe ce „pică” în gardă. Pentru cei cu performanţe se aşteaptă reglementări clare în baza cărora să li se poată oferi motive să-şi prelungească programul sau să lucreze la aceeaşi capacitate.
Dincolo de managementul fiecărei secţii, care de multe ori înseamnă mai mult decât actul medical, iar finanţarea de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pune bază