TIMIȘOARA. Aproape 13.000 de gospodării există în Timișoara care au păsări și animale. Aceste date figurează în Registrul Agricol, alături de câteva zeci de societăţi comerciale cu profil agricol. Baza de date, deținută de Primăria Timișoara, este actualizată în fiecare an, iar locuitorii au obligația să-și declare terenurile agricole, grădinile, păsările, animalele și pomii fructiferi, dar și albinele sau utilajele agricole. Iată calendarul după care se declară acestea:
- 5 ianuarie-1 martie, pentru datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate şi cel pe care îl utilizează, clădirile cu destinaţia de locuinţă, construcţiile-anexe şi mijloacele de transport cu tracţiune animală şi mecanică, maşinile, utilajele şi instalaţiile pentru agricultură şi silvicultură, efectivele de animale existente la persoanele fizice/juridice la începutul fiecărui an, precum şi modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale pe care le deţin, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produşilor obţinuţi, a morţii sau sacrificării animalelor
- 1-31 mai pentru datele privind modul de folosinţă a terenului, suprafeţele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numărul pomilor în anul agricol respectiv.
Persoanele fizice şi juridice trebuie să se prezinte la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, din Bd. C.D. Loga nr. 1, Serviciul Administrare Fond Funciar (camera 1-2, la parter), în zilele de marţi sau joi, între orele 8,30 – 13,00 sau 15,00-17,00, pentru declararea şi înscrierea datelor în registrul agricol.
Țineți cont de faptul că, potrivit legii, nedeclararea datelor care fac obiectul registrului agricol, declararea de date neconforme cu realitatea și refuzul de declarare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanel