Fostul arhitect şef al oraşului, membru în Comisia de Urbanism, şi-a lărgit aria de acţiune: acesta este din 2011 expert judiciar în domeniu - unicul din ţară, după cum a explicat el însuşi în prima şedinţă a CTATU din 2013.
Cu dubla sa calitate, de membru CTATU şi de expert juridic, „vocea" constantă în deciziile de urbanism ale oraşului din ultimii ani a invocat această nouă specializare pentru a argumenta verdictele din şedinţele în care se judecă proiectele propuse în Cluj.
În prima şedinţă a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) a anului, una dintre disputele clasice dintre promotorii proiectelor private şi membrii comisiei a fost rezolvată decisiv de Adrian Iancu. Proiectul-vedetă al şedinţei, un ansamblu cu funcţiuni mixte ce include chiar un turn cu ceas, s-a lovit de câteva obiecţii invocate de membrii CTATU în faţa proiectantului bucureştean care a susţinut documentaţia. Complexul de birouri şi locuinţe propus de doi cunoscuţi oameni de afaceri din domeniul construcţiilor (Ioan Bene şi Ştefan Dimitriu) ar urma să fie realizat pe Tăietura Turcului, într-o zonă afectată de alunecări de teren. Arhitectul constructorilor şi membrii comisiei chemată să judece proiectul au avut însă divergenţe în ceea ce priveşte calcularea indicilor de construire, prilej cu care fostul arhitect şef al oraşului şi-a invocat noua specializare în sprijinul argumentelor. „Ştiu ce vorbesc. Sunt expert judiciar atestat de Ministerul Justiţiei, singurul din ţară, puteţi să verificaţi", i-a explicat Iancu colegului de breaslă de la Bucureşti. „5% taxă de publicitate", a intervenit cu o glumă primarul Emil Boc.
Adrian Iancu este expert tehnic judiciar pe două specializări: Arhitectură, respectiv Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, titluri pe care le-a obţinut din mai 2011, funcţiile fiind de altfel recent introduse în nomenclatorul de mese