Discuțiile purtate au iscat acuze între politicieni. Comisia de Cultură din Senat a respins proiectul Legii audiovizualului inițiat de Raluca Turcan Sursa: AGERPRES
Modificarea Legii audiovizualului pare să fi devenit prioritară în Comisiile de Cultură ale Parlamentului. În timp ce politicienii din PNL şi PSD susţin că schimbarea trebuie făcută deoarece împiedică „libertatea de expresie” şi există „factorii care degradează spaţiul audiovizual”, de partea cealaltă, liderii PDL vorbesc despre „o nouă tentativă a USL de atac la instituţiile statului de drept”.
Eficientizarea CNA
Marţi, 15 ianuarie, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu declara într-o conferinţă de presă că e nevoie de o nouă Lege a audiovizualului, în care competenţele Consiliul Naţional al Audiovizualului „să se limiteze strict la o instituţie ce veghează la standardele tehnice de emisie ale posturilor de radio şi TV” şi că CNA este „un rău teribil, care a crescut ca un cancer”. Şi Gabriela Firea este de părere că se impune o modificarea a Legii şi o eficientizarea a „luptei” duse de CNA cu factorii care degradează spaţiul audiovizual.
Dezbateri pe seama Legii audiovizualului s-au dus şi ieri în Comisia de Cultură din Senat. Proiectul Ralucăi Turcan de modificare a Legii audiovizualului a fost respins cu şapte voturi „pentru” şi două „împotrivă”.
Pe 18 mai 2011, Camera Deputaţilor a adoptat tacit propunerea legislativă privind modificarea Legii audiovizualului, deoarece termenul de dezbatere şi vot final fusese depăşit.
Ideea lui Socaciu a căzut
Comisia de Cultură din Senat a respins cu unanimitate de voturi proiectul de modificare a Legii audiovizualului iniţiat de fostul deputat Victor Socaciu, prin care se interzicea folosirea în spoturile publicitare a bunurilor ce fac parte din patrimoniul naţional. „Am depus iniţiativa legislativă la sfârşitul lunii decembrie 20