"Un pas în urma serafimilor", care marchează debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu, va participa în luna februarie la Berlinale Co-Production Market - piaţa de proiecte a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Proiectul tânărului regizor a fost selecţionat în secţiunea Talent Project Market, din cadrul celei de-a XI-a ediţii a Berlinale Talent Campus, fiind singurul proiect românesc prezent în cadrul Berlinale Co-Production Market.
Pelicula lui Daniel Sandu nu tratează nici pe departe probleme teologice, cum ar putea da de înţeles titlul, ci vorbeşte despre curajul, dar şi despre dreptul tinerilor de a lua decizii, de a se opune unui sistem şi, dacă e necesar, chiar să încalce reguli stricte pentru a-şi proteja liberul arbitru. Scenariul abordează tema universală a maturizării, pornind de la o poveste bazată pe evenimente reale.
Personajul principal este Gabriel, în vârstă de 14 ani, prin intermediul căruia publicul va pătrunde în universul ermetic al unui seminar teologic ortodox, acolo unde se formează viitorii preoţi. Dar dorinţa lui Gabriel de a deveni preot este blocată de un sistem guvernat de corupţie. Alături de alţi trei colegi, el formează un grup cu care începe sistematic să încalce toate regulile impuse în seminar, intrând astfel în conflict cu directorul şcolii. Principalul lor adversar este părintele Ivan, un om ambiţios şi inteligent, dar care vrea să conducă seminarul prin intimidare şi turnătorie şi face tot posibilul pentru a-i exmatricula pe cei care i se opun. Mesajul filmului este unul ce ar trebui să-i pună pe gânduri pe aceia care nu sunt îndrituiţi să distrugă elanul unor copii - după ce aceştia au decis să-şi aleagă drumul potrivit înclinaţiei lor, pregătindu-se pentru o misiune de-o viaţă.
Produs de HiFilm Productions, "Un pas în urma serafimilor" a obţinut sprijin pentru dezvoltare din partea Cen