După ce s-a lovit de opoziţia colegilor de coaliţie, ministrul Eugen Nicolăescu a dat-o la întors: doar o parte dintre servicii nu se mai decontează, iar sumele vehiculate că ar merge la spitalele private nu sunt chiar atât de mari cum anunţase iniţial.
Intenţia ministrului Eugen Nicolăescu de a nu mai finanţa spitalele private din banii Casei de asigurări, anunţată pe nepusă masă, într-o după-amiază de sâmbătă, a căzut ca un trăznet nu doar asupra patronilor din privat, ci şi asupra colegilor de coaliţie.
Dacă inițial a refuzat să ofere argumente clare, rezumându-se la a spune că „se duc campanii mediatic” împotriva lui, după ce a fost apostrofat pe rând de baronii PSD şi chiar de colegi din PNL, Nicolăescu a înţeles că nu e de joacă cu declaraţiile despre „intenţii majore” în ministerul pe care îl conduce. „Sper ca din martie să sistăm finanţarea din banii Casei a unităţilor spitaliceşti private. Astfel, fondurile pentru spitalele de stat vor creşte cu 10%”, a fost declaraţia „de stânga”, care, surpinzător, a declanşat revolta în PSD.
„Îndulcirea” procentelor
Liviu Dragnea s-a arătat nemulţumit în special de ideea reîntoarcerii spitalelor locale la minister, dar nu a agreat prea tare nici proiectul cu spitalele private. „Nu cred că a fost o declarație inspirată. Ar fi o idee bună pentru miniştrii ca, înainte să facă declaraţii despre intenţii majore, să aibă o discuţie în Guvern sau măcar cu primul-ministru”, a recomandat Dragnea. Inclusiv preşedintele PNL, Crin Antonescu, a recunoscut că proiectul anunţat nu a fost adus în discuţie în partid şi că va avea grijă să discute cu toţi miniştrii liberali despre proiectele pe care le au. SPITALELE PRIVATE de care DEPINDE VIAȚA a mii de oameni. Care este poziția lui RAED ARAFAT față de aceste excepții
Şi procentul de 10%, avansat ca fiind banii decontaţi spitalelor private, a fost contestat atât