La Curtea Regală a României, masa a reprezentat un aspect important în viaţa de zi cu zi a familiei regale.
Gastronomia franceză reprezenta la acel moment un model pentru bucătăria europeană, prin urmare şi Curtea Regală a României a urmărit să respecte metodele de preparare ale meniurilor prezentate de diverşi autori francezi de cărţi de bucate. Familia regală era dealtfel preocupată de noua tendinţă, aceea de a mânca sănătos, accentul punându-se pe mâncăruri uşoare, bogate în proteine, vitamine şi minerale. De la mesele regale nu lipseau preparatele din carne de pui, peşte şi vită (mai puţin carne de porc), legumele (morcovi, mazăre, fasole verde, vinete, sparanghel, anghinare, dovlecei) preparate sub toate formele, salate de mai multe feluri şi fructe. Fundaţia Calea Victoriei vă invită joi, 24 ianuarie, la Grand Hotel Continental la o nouă conferinţă susţinută de Ştefania Ciubotaru, doctor în istorie şi muzeograf la Muzeul Naţional Cotroceni: Mese şi meniuri regale. Protocol, rafinament şi bun gust. Detalii şi înscrieri pe www.caleavictoriei.ro Ştefania Ciubotaru, doctor în istorie şi muzeograf la Muzeul Naţional Cotroceni
La Curtea Regală a României, masa a reprezentat un aspect important în viaţa de zi cu zi a familiei regale.
Gastronomia franceză reprezenta la acel moment un model pentru bucătăria europeană, prin urmare şi Curtea Regală a României a urmărit să respecte metodele de preparare ale meniurilor prezentate de diverşi autori francezi de cărţi de bucate. Familia regală era dealtfel preocupată de noua tendinţă, aceea de a mânca sănătos, accentul punându-se pe mâncăruri uşoare, bogate în proteine, vitamine şi minerale. De la mesele regale nu lipseau preparatele din carne de pui, peşte şi vită (mai puţin carne de porc), legumele (morcovi, mazăre, fasole verde, vinete, sparanghel, anghinare, dovlecei) preparate sub toate formele, sa