Vineri, la Prefectura Neamț va avea loc o ședință în care prefectul județului Neamț va discuta cu specialiști din silvicultură despre realizarea unor perdele forestiere.
Ilie Mitea a mai atras atenția și în alte rânduri asupra necesității perdelelor forestiere, care ar fi trebuit realizate începând cu anul 2004, așa cum prevede o hotărâre de Guvern. “Deszăpezirea costă foarte mult și, de multe ori, la jumătate de oră după ce s-a deszăpezit, viscolul aduce zăpada la loc. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei perdelelor forestiere. Există Hotărârea de Guvern nr 994 din 25 iunie 2004, care prevede că în județul Neamț ar trebui să existe mulți kilometri pătrați de perdea forestieră, de-a lungul drumurilor județene și comunale, pentru ca ninsoarea și viscolul să nu mai facă atât de multe probleme. Această hotărâre nu s-a aplicat în județ și acum avem probleme“, a afirmat Ilie Mitea.
Prefectul județului se va întâlni cu specialiști de la Oficiul de Cadastru, de la Direcția Silvică Neamț și cu alți specialiști din domeniu. În cadrul întâlnirii de vineri se va discuta despre cadrul legislativ, despre costurile proiectului și despre cine va finanța acest proiect.
În urmă cu un an, 18 localități din Neamț au solicitat fonduri guvernamentale pentru realizarea perdelelor forestiere de protecție a drumurilor naționale.
Vineri, la Prefectura Neamț va avea loc o ședință în care prefectul județului Neamț va discuta cu specialiști din silvicultură despre realizarea unor perdele forestiere.
Ilie Mitea a mai atras atenția și în alte rânduri asupra necesității perdelelor forestiere, care ar fi trebuit realizate începând cu anul 2004, așa cum prevede o hotărâre de Guvern. “Deszăpezirea costă foarte mult și, de multe ori, la jumătate de oră după ce s-a deszăpezit, viscolul aduce zăpada la loc. Acest lucru se întâmplă din cauza lipse