Deși ar putea fi tratați de medicii de familie sau specialiști, pacienții preferă să aglomereze spitalul. Una din explicații este timpul de soluționare a problemei de sănătate. În ultimele zile, medicii de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani au fost mult mai solicitaţi decât în mod obişnuit. Adresabilitatea a fost foarte mare, cazuistica la fel, mulţi pacienţi care au necesitat internare.
„În ultimele 24 de ore la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani a fost o incidență deosebit de crescută a numărului de pacienți. În Compartimentul de Primire Urgențe au fost primiți 48 de pacienți, aproape toți aduși cu ambulanța în stare gravă, mare parte dintre ei au fost internați în spital, 9 trebuiau să fie reevaluați și au fost transferați doar 4 pacienți la Iași. În momentul de față sunt internați 345 de pacienți pe spitalizare continuă, în ambulatoriu au fost consultați ieri 388 de pacienți. Sunt trei probleme care se pun: fie că într-adevăr acești pacienți sunt gravi, și atunci au nevoie de îngrijiri, fie o parte nu trec prin rețeaua de medicină primară și atunci vin în spital pentru a fi consultați de specialiști, sau alt aspect Spitalul s-a dezvoltat încât acești pacienți au încredere în unitatea sanitară care își permite aceste medicamente. La noi resursa umană este o problemă, este puțină, suprasolicitare, însă avem resurse materiale. Când se decide soarta spitalului CF fie vom absorbi tot personalul de acolo, fie nu .Se va hotărâ când spitalul va rămâne de sine stătător și atunci vom face demersurile. Voi scoate la concurs un număr de 12 posturi pentru medici”, a declarat dr. Costică Pânzaru, manager Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.
Deși ar putea fi tratați de medicii de familie sau specialiști, pacienții preferă să aglomereze spitalul. Una din explicații este timpul de soluționare a problemei de sănătate. În ultimele zile,