Prima luare de ostatici urmată de un asalt sângeros si mediatizat a avut loc în septembrie 1972 la München unde avea loc olimpiada de vară. Un comando palestinian răpeste 11 atleţi israelieni. Doi dintre sportivi sunt ucişi de răpitori, ceilalti 9 în timpul schimbului de focuri declansat de politia germană. 5 din cei 8 palestinieni îsi pierd si ei viata în acest asalt.
În noiembrie 1985 un comando de extremă stângă ia 400 de oameni ostatici la Bogota, capitala Columbiei. Asaltul politiei se soldează cu o sută de morti din care 40 de gherilleros. Acum mai bine de zece ani, în octombrie 2002, un comando cecen format din 41 de răpitori retine peste 800 de persoane în teatrul Dubrovka din Moscova. După aproape trei zile de negocieri, trupele speciale rusesti lansează atacul ce se va solda cu uciderea tuturor răpitorilor dar si cu moartea a 130 de ostatici, asfixiati de gazele politiei.
Semn că Rusia nu are măsură în astfel de situatii, doi ani mai târziu o scoală din orasul Beslan din Osetia de nord este ocupată tot de un comando cecen care ia 1200 de oameni ostatici. Asaltul fortelor rusesti este din nou sângeros: 331 de persoane sunt ucise din care 186 de copii plus 31 de răpitori.
In sfârsit, ultima luare de ostatici spectaculoasă si de proportii are loc la Bombay în noiembrie 2008. Zece oameni înarmati veniti din Pakistan atacă mai multe obiective ale orasului indian printre care gara centrală, un restaurant turistic si un spital. Schimbul de focuri cu fortele de securitate va provoca moartea a 166 de oameni printre care si 9 atacatori.
Prima luare de ostatici urmată de un asalt sângeros si mediatizat a avut loc în septembrie 1972 la München unde avea loc olimpiada de vară. Un comando palestinian răpeste 11 atleţi israelieni. Doi dintre sportivi sunt ucişi de răpitori, ceilalti 9 în timpul schimbului de focuri declansat de politia