La solicitarea prefectului Gheorghe Vușcan, o comisie de lucru formată din viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu, reprezentanți ai Agenției Regionale de Mediu și ai operatorilor economici din domeniul colectării și depozitării deșurilor, s-a întrunit, în această dimineață, la Prefectura Cluj, pentru a evalua stadiul procesului de închiderii a vechii rampe de la Pata Rât, dar și pentru indicarea unei locații de amenajare a unui depozit temporar de depozitare a deșeurilor din Cluj și comunitățile învecinate.
Vechea rampă de la Pata Rât nu mai poate funcționa, conform directivelor Uniunii Europene, iar rampa temporară pentru depozitare, propusă de Salprest, nu a primit aviz de funcționare din partea Agenției de Mediu, în ciuda contestațiilor din instanță, deoarece nu are reglementat clar statului juridic al terenului. Situația se complică mai tare prin falimentul firmei Confort, care trebuia să realizeze proiectul sistemului de management integrat al deșeurilor.
În aceste condiții, după o dezbatere aprinsă, s-a propus convocarea unei Comisii de Fond Funciar care în termen de 30 de zile să reglementeze situația terenurilor din vecinătatea zonei de protecție de 20 hectare de la Pata Rât, pentru identificarea unei suprafețe de 2 hectare pe care să fie realizată amenajarea unui depozit temporar, până la finalizarea primelor celule ecologice de colectare, ale sistemului integrat de management al deșeurilor.
Viceprimarul Anna Horvath a spus că localizarea unei asemenea parcele de teren este un proces dificil având în vedere că toate suprafețele de teren din exteriorul cercului de 20 ha sunt revendicate în instanță.
Eugen Vereș a propus funcționarea unui depozit temporar pe o suprafață de teren de 3000 mp pe care o deține și pe care activează un depozit ecologic autorizat, însă acea