Potrivit informaţiilor postate pe site-urile celor două camere ale Parlamentului, statul român cheltuie, în medie, 10.000 de lei pentru decontarea cheltuielilor pe care fiecare parlamentar le are cu birourile din teritoriu.
Potrivit Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, parlamentarii primesc lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor, respectiv al Senatului, echivalentă cu o indemnizaţie şi jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului. Cu aceşti bani, parlamentarii îşi pot plăti angajaţii şi colaboratorii pe care îi au la cabinetele şi birourile parlamentare, fiind incluse şi sumele aferente contribuţiilor pentru aceste salarii (impozitul de salariu, contribuţia individuală la sănătate, la pensii, la şomaj), inclusiv cele datorate de angajator. Din aceeaşi sumă, parlamentarii îşi pot plăti şi chiria pentru sediile birourilor parlamentare, facturile la electricitate, gaze, apă, salubrizare, cheltuielile de deplasare, consumabilele, abonamente la telefon şi altele.
Aproximativ 10.000 de lei, media lunară a cheltuielilor cu un parlamentar
Ultimele date referitoare la cheltuielile cu birourile parlamentare făcute publice sunt cele aferente lunii octombrie 2012. Potrivit acestor date, dintre deputaţii sălăjeni, cele mai mari cheltuieli le-a înregistrat în această lună Seres Denes, care a cheltuit 5.424 de lei cu salariile personalului, la care se adaugă alţi 4.476 de lei, cheltuieli cu bunuri şi servicii. În total, 9.900 de lei a cheltuit statul român în luna octombrie cu reprezentarea în teritoriu a deputatului ales în Colegiul Cehu Silvaniei. După cum ne-a declarat chiar deputatul Seres Denes, banii de salarii s-au dus către cele opt persoane care lucrează pentru el, în baza unor convenţii civile, la cabinetul parlamentar din Zalău şi la cele două birouri pe care le are la Cehu Silvaniei, respe