Scris de Călin Corpaş - PDL Bihor arată cum în timpul guvernării USL cresc preţurile la utilităţi, la fel cum au crescut taxele şi impozitele locale.
Dorin Corches, liderul consilierilor locali orădeni ai PDL, acuză zelul municipalităţii orădene de a accentua fiscalitatea locală, aşa cum făcuse şi în urmă cu doi ani.Oradea cea scumpă
Corcheş arată cum în Oradea impozitul pe metru pătrat în cazul clădirilor aparţinând persoanelor fizice a ajuns la 935 lei/m2, limita maximă prevăzută de HG 1309/2012. Aceasta în timp ce la Cluj-Napoca acest impozit a rămas la 806 lei/m2. De altfel, şi valoarea bonificaţiei pentru plata integrală a impozitelor pe terenurile şi clădirile persoanelor juridice, este de 10% la Cluj-Napoca şi de numai 5% la Oradea, a informat alesul local.
Consilierul local PDL subliniază că Puterea USL din Oradea a ales să ridice impozitele, deşi putea să păstreze impozitele la valorile din 2012. Aşa cum au făcut alte primării: Cluj, Suceava, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Giurgiu, Botoşani, Brăila, Buzău, Târgovişte, Craiova, majoritatea conduse de primari USL.
Alt consilier local PDL, Adelina Coste, a mutat problema în plan naţional, afirmând că „USL abuzează de încrederea pe care a câştigat-o în rândul românilor la ultimele alegeri, dar refuză să le spună despre ceea ce îi aşteaptă din punct de vedere economic”. Coste a enumerat ce s-a scumpit: gazul metan, curentul electric, combustibilul, produsele alimentare de bază. „În aceste condiţii, poate ne răspund cei din USL: unde este TVA-ul redus, impozitul pe profit redus promise în campania electorală şi care le-au oferit majoritatea confortabilă în Parlamentul României?”, a întrebat pedelista.
Adelina Coste a oferit cifre care arată încetinirea creşterii economice în ultimele luni, precum şi declinul înregistrat de principalele sectoare economice în ultimele opt luni faţă de perioa