Pe site-urile de anunţuri au apărut oferte de închiriere de autorizaţii de taximetrie desi acest lucru este ilegal. Acestea sunt la mare căutare în Cluj-Napoca, unde primăria nu mai emite autorizaţii, iar numărul taximetrelor trebuie să scadă cu aproape o mie.
Pe site-urile de anunţuri online au apărut anunţuri de închiriere de autorizaţii de taxi cu sau fără maşină. Reporterii nostrii au vrut sa afle cât i-ar costa să poată practica această meserie cu autorzaţia altcuiva.
"Este o maşină cu autorizaţie, cu tot, trebuie numai şofer bun cu atestat şi responsabilitate", spune un vânzător. "Cer 100 de euro pe lună pentru autorizaţie, plus cheltuielile care îţi revin. TVA nu plăteşti, că nu avem".
Reprezentanţii Primăriei spun că cei care sunt prinşi cu astfel de operaţiuni îşi pierd licenţa. "Există penalităţi, la controale aceste lucruri se identifică", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu. "Îşi pierd licenţa de taximetrie şi suportă legii, fiind un fals".
Taximetriştii au auzit de astfel de practici şi recunosc că nu sunt legale. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video
La apariţia legii care stabileşte numărul de taximetre raportate la numărul de locuitori, în 2010, în Cluj-Napoca erau 2700 de autorizaţii, din care trebuie să rămână circa 1.600. în aceste condiţii, Primăria nu mai emite autorizaţii noi de taximetrie.
Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan