Spre deosebire de „colegii lor de suferinţă“ în Dosarul Transferurilor, cei trei au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, ceea ce înseamnă că nu vor fi trimişi după gratii. Unul dintre ei şi-a „turnat“ colegii la procurori şi a fost răsplătit.
Curtea de Apel Bucureşti a tăiat în carne vie în Dosarul Transferurilor în care cei opt inculpaţi sunt acuzaţi că ar fi păgubit statul român cu milioane de euro. Cum? Falsificând sume de transfer şi „driblând“ plata impozitelor aferente.
Iată pedepsele dictate împotriva celor implicaţi:
Ioan Becali - 8 ani de închisoare cu executare
Victor Becali - 7 ani de închisoare cu executare
Cristi Borcea - 7 ani de închisoare cu executare
George Copos - 5 ani de închisoare cu executare
Mihai Stoica - 4 ani de închisoare cu executare
Jean Padureanu - 3 ani de închisoare cu suspendare
Gica Popescu - 3 ani de închisoare cu suspendare
Gigi Netoiu - 3 ani de închisoare cu suspendare
Aceste pedepse nu sunt definitive şi au fost deja atacate de cei menţionaţi mai sus la recurs. Până atunci, Curtea de Apel Bucureşti a explicat, azi, de ce o parte dintre inculpaţi au scăpat mai uşor decât ceilalţi.
Pădureanu a „colaborat“
Din motivarea oficială a instanţei reise că, de exemplu, Jean Pădureanu şi-a „turnat“ colegii la procurori, aşa cum s-a speculat de mult timp în lumea fotbalului. Tocmai de aceea, preşedintele Gloriei Bistriţa a avut parte de o pedeapsă blândă.
Iată fragmente din motivarea instanţei:
Jean Pădureanu - Curtea va ţine seama şi de faptul că are o vârstă înaintată şi o stare de sănătate precară, a acoperit o parte din prejudiciu, iar prin declaraţiile sale, a contribuit la stabilirea sit