Poliţiştii de proximitate au participat la mai multe întâlniri cu elevii din şcolile arădene. O astfel de acţiune a avut loc la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”, unde poliţiştii au dezbătut împreună cu elevii clasei a IX-a, probleme legate de delincvenţa juvenilă.
Elevii au fost informaţi şi despre consecinţele desosebit de grave ale unor fapte, pe care din ignoranţă, nu le conştietizează iniţial, dar care pot constitui infracţiuni. S-a discutat şi despre compor- tamentul elevilor la şcoală şi în societate, elevii fiind deosebit de interesaţi de cazuri punctuale în care ei pot fi victime ori suspecţi de infracţiuni.
Important pentru părinţi! Pentru a vă ţine copilul cât mai departe de un comportament deviant, poliţiştii vă recomandă să comunicaţi cu copilul dumnea- voastră. Fiţi fermi cu copilul, dar nu agresivi! Violenţa nu rezolvă problemele ci, mai degrabă, le amplifică. Verificaţi de câţi bani de buzunar dispune copilul dumneavoastră şi cum îi cheltuieşte.
Dacă fiul sau fiica dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor şi nu acceptaţi răspunsuri facile. Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute şi educaţi copilul să nu primească daruri de la persoane necunoscute şi nici să nu dea relaţii despre programul dumneavoastră de lucru. Interesaţi-vă permanent de situaţia şcolară a copilului dumneavoastră şi încercaţi să-i cunoaşteţi şi să vă apropiaţi de prietenii copiilor dumneavoastră şi de familiile lor. Când situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de tineret), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor.
Poliţiştii de proximitate au participat la mai multe întâlniri cu elevii din şcolile arădene. O astfel de acţiune a avut loc la Liceul