Un subiect aprins în cadrul întrunirii dintre oficialii de la Casa Fotbalului şi reprezentanţii AJF din ţară l-a constituit minifotbalul, joc desfăşurat pe teren redus. Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a spus că nici forul prezidat de el şi nici Ministerul Tineretului şi Sportului nu recunosc Federaţia Română de Minifotbal, FRF fiind singura instituţie capabilă să organizeze în mod oficial competiţii de fotbal.
Sandu i-a avertizat pe conducătorii forurilor locale să nu mai trimită arbitri către competiţii de acest gen, atunci când le este solicitat acest lucru. „Mircea Sandu a transmis să nu le mai dăm arbitri şi nici să nu oficializăm parteneriate cu aceştia. După cum bine ştiţi şi dumneavoastră, acolo totul este pe bani, se umblă cu prostii, pe când la noi nici nu se pune problema de aşa ceva. Acolo sunt diferite combinaţii din care unul şi altul mai încearcă să obţină câte ceva. Mergând pe această premisă, în curând se va termina cu această treabă dacă nu se trece sub tutela FRF, singura structură la care te poţi afilia când vine vorba de fotbal. Nici UEFA nu îi recunoaşte din punct de vedere juridic”, a declarat Dan Dumitru, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea.
În Vrancea există o ligă de minifotbal, care adună un număr important de echipe la start, dar care sunt disproporţionate din punct de vedere valoric. Recent, Federaţia Română de Fotbal, prin Asociaţia Judeţeană Vrancea de Minifotbal, a cerut ca toate echipele din eşalon să aibă jucători legitimaţi, procedeu prin care fiecare fotbalist achită o taxă modică pentru obţinerea înscrisului necesar pentru participarea în competiţie. Totodată, fiecare echipă prezentă în campionat achită la fiecare meci câte o taxă care reprezintă baremul de arbitraj şi chiria terenului. Asociaţia Judeţeană de Minifotbal percepe taxe pentru avertismente precum forul de la Bucure