Iti place orezul? Est fan risotto? Iata o mancare delicioasa si foarte simplu de facut, excelenta pentru o zi aglomerata in care vrei mancare buna, facuta in casa. Pentru un plus la capitolul sanatate foloseste orez brun, dar mancarea este foarte buna si cu orez obisnuit.
Pentru 4-6 portii ai nevoie de o bucatica de unt, doua linguri cu ulei, o ceapa mare fin feliata, un catel de usturoi tocat, un piept de pui, fara oase si fara piele, taiat in bucatele late, 300 de grame de orez, 200 de mililitri de vin alb (merita sa pui vin pentru gustul bun si aromat), 400 de grame de ciuperci tocate mare, o lingura de cimbru uscat, un litru de supa de pui (sau apa si concentrat de supa), trei linguri de parmezan ras si verdeata pentru aspect.
Intr-o cratita mare pune untul si uleiul. Caleste ceapa si usturoiul timp de cinci minute, adauga cimbru, sare si piper. Pune apoi carnea de pui si tine pe foc inca cinci minute.
Incearca si reteta chinezeasca de telina cu pui
Adauga orezul si tine totul pe foc iute timp de 2-3 minute. Pune vinul si amesteca pana se absoarbe tot. Adauga ciupercile si imediat toarna 3/4 din supa de pui. Gateste la foc mic 30-40 de minute, pana cand lichidul scade si orezul este gata. Amesteca ocazional.
Completeaza cu restul de supa doar daca mai trebuie fiert, dar lasa mancarea sa scada bine. Cand este gata adauga parmezanul si amesteca usor. Serveste imediat, cu verdeata proaspata.
Poti renunta la vin si il poti inlocui cu supa de pui. Daca nu ai probleme cu silueta, nu scoate pielea de pe carnea de pui. In loc de parmezan poate fi folosita orice branza uscata, rasa.
Iti place orezul? Est fan risotto? Iata o mancare delicioasa si foarte simplu de facut, excelenta pentru o zi aglomerata in care vrei mancare buna, facuta in casa. Pentru un plus la capitolul sanatate fol