După ce au reuşit să profite la maximum de explozia insolvenţelor şi a litigiilor în 2010 şi 2011, avocaţii au avut, se pare, rezultate mai slabe anul trecut şi se aşteaptă la un 2013 extrem de dificil.
Anul 2012 a fost mai degrabă modest pentru principalele case de avocatură din România, fapt care poate fi un indicator pentru situaţia economiei în general. Avocaţii cresc mai ales atunci când pe piaţă există o oarecare efervescenţă, există interes şi scad atunci când economia intră în „hibernare“. Un semn chiar mai prost este că avocaţii anticipează un 2013 mai slab decât anul trecut. De altfel, comparativ cu anii precedenţi, numărul societăţilor care au acceptat să răspundă la întrebările Capital privind rezultatele pe 2012 şi perspectivele pentru anul în curs este cu mult mai mic, iar cei care au făcut-o au arătat o atitudine rezervată.
Ce-i drept, rezultatele finale pentru 2012 sunt vizibile abia către sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lui februarie însă, în mod evident, avocaţii au deja o idee destul de clară asupra cifrelor de afaceri obţinute anul trecut. „În anul 2011 am avut încasări-record de 33,47 milioane de euro şi este greu de spus dacă vom reuşi să depăşim acest nivel şi în 2012. Istoric vorbind, am observat că avem ani de creştere explozivă – cum a fost cazul în 2006 sau în 2011 – urmaţi de patru – cinci ani de creşteri organice sau ani de stabilizare“, spune, rezervat, Doru Boştină, fondatorul societăţii care îi poartă numele. Boştină şi Asociaţii a fost surpriza absolută a anului 2011, când a reuşit să-şi crească cifra de afaceri cu peste 250%. În mod evident, nu va fi cazul şi anul trecut. După doi ani cu creşteri de peste 15%, şi avocaţii de la Schoenherr şi Asociaţii văd un 2012 mai slab, dar totuşi „în uşoară creştere“.
O altă casă de avocatură care apare constant în topurile de profil şi care a reuşit să c