Haos cu statutul deputaţilor şi al senatorilor şi sporirea imunităţii. După ce, în presă, au apărut declaraţii a unor parlamentari USL, privind trimiterea la Cotroceni a unui draft al proiectului, Preşedinţia reacţionează. De asemenea, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, cataloghează propunerile drept nefericite şi nejustificate.
Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la faptul că Parlamentul României i-a trimis președintelui României, Traian Băsescu, în vederea consultării, Legea nr. 96/2006 privind Statului deputaţilor şi al senatorilor, purtătorul de cuvânt al președintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea declarație: „Domnul preşedinte Traian Băsescu nu a primit niciun proiect de modificare a Legii nr. 96/2006 privind Statului deputaţilor şi al senatorilor, şi ar fi surprins ca acest lucru să se întâmple având în vedere că nu are atribuţii legale în acest sens. Totodată, domnul preşedinte Traian Băsescu atenționează că o consolidare a imunității parlamentare în raport cu încălcarea legii ar fi o gravă eroare ”.
De asemenea, Crin Antonescu cataloghează propunerile aduse în privinţa creşterii imunităţii parlamentare drept nefericite şi nejustificate. “Imunitatea atât cât este ea restrânsă la declaraţii sau la arestare preventivă e prevăzută în Constituţia României. Se discută ca şi cum imunitatea ar fi fost introduse acum. La modificarea Constituţiei putem discuta dacă o excludem. Imunitatea aceasta nu oferă niciunui parlamentar posibilitatea de a amâna judecarea, nu împiedică chiar arestarea parlamentarului în situaţie de flagrant. Tot ce presupune este că pentru arestare trebuie să fie făcută o cerere şi se discută în comisie”, a precizat, vineri, Crin Antonescu.
Preşedintele Senatului a afirmat că scopul iniţial pentru modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor a fost acela de aplica anumite reduceri bu