Proiectele de anvergură demarate de administraţiile locale din Turda, Câmpia Turzii şi comunele limitrofe nu pot fi puse în practică fără o susţine financiară consistentă venită atât de la Consiliu Judeţean cât şi de la Guvernul României.
Bugetele locale nu pot suporta integral finanţarea proiectelor aflate în derulare, banii europeni fiind singura şansă în opinia primarului turdean, Tudor Ştefănie.
Întâlnirea de lucru organizată ieri la Turda cu primarii din zona noastră a scos la iveală gravele probleme cu care se confruntă edilii şefi, actuala stategie de dezvoltare a judeţului Cluj, fiind centrată mai mult pe oraşul reşedinţă de judeţ.
Primarul de la Sânduleşti a cerut fonduri pentru gravele alunecări de teren de la Copăceni, acolo procesul s-a accentuat şi e posibil ca infiltraţiile de apă că creeze mari neplăceri locuitorilor din zonă.
Refacerea infrastructurii rutiere şi dezvoltarea reţei de canalizare este imperios necesară la Tureni şi Mihai Viteazu. Drumul ce leagă Ploscoşul de Turda spre exemplu, este unul aproape impracticabil, intervenţia pe timp de noapte a Ambulanţei ori a echipajelor de urgenţă este aproape imposibilă.
Viceprimarul Dorin Lojigan de la Câmpia Turzii a adus în atenţia administraţiei judeţene problema locuilor de muncă şi a reparaţiei podului peste râul Racoşa. Închiderea rampei ecologice de depozitare a deşeurilor find o altă problemă cu care se confruntă conducerea oraşului la ora actuală.
La Viişoara se doreşte o inventariere a tuturor proiectelor întocmite contra-cost de primării şi care au fost date uitării.
Reabilitarea căminului cultural din Mihai Viteazu şi introducerea apei potabile la Cheia, au fost alte câteva subiecte de discuţie abordate cu ocazia dezbaterii de ieri de la Turda.
Proiectele de anvergură demarate de administraţiile locale din Turda, Câmpia Turzi