De-a lungul timpului Biblia a insemnat pentru omenire nu numai o calauza spirituala, ci si un mijloc de afla cum traiau, se hraneau ori isi tratau bolile oamenii din vechime. Acest lucru, insa, nu ne indreptateste sa privim Biblia ca pe un ghid de nutritie sau ca pe un manual de medicina pentru intreaga familie.
Intr-adevar, multe dintre alimentele sau plantele pomenite in Biblie sunt si astazi la mare cautare, cercetarile moderne nefacand altceva decat sa confirme beneficiile lor, constatate de milenii de oameni care au fost, in acelasi timp, beneficiari, consumatori, cobai, dar si observatori.
Trebuie mentionat ca niciun verset din Biblie nu ne indeamna sa consumam un anumit aliment si nici nu ni se ofera retete de gatit.
Natura a oferit, dar selectia alimentelor ori a plantelor e facuta de oameni in functie de beneficiile pe care le-au constatat, consumandu-le sau folosindu-le ca medicament in vremuri cand nu erau, ca azi, fabrici de medicamente si farmacii.
Strugurii si vinul, de care si noi ne bucuram si beneficiem astazi, sunt produse adesea pomenite in Biblie, ca o dovada ca oamenii vremii le consumau deoarece le cunosteau valoarea nutritiva si benefica pentru sanatate.
Astazi, gratie cercetarilor facute in laboratoare speciale, stim ca strugurii contin flavonoide care pot reduce riscul formarii de cheaguri de sange in organism si protejeaza organismul de efectele colesterolul rau.
Persoanele bine informate mai stiu si ca strugurii de culoare inchisa, rosii sau negri, dar si vinul rosu, despre care se spune ca in viitor va fi comercializat inclusiv in farmacii, precum siropul de tuse, contin resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, o substanta antitumorala care poate incetini cu pana la 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le si opreasca. @