UPDATE 23:10 Încă români luați ostatici au fost eliberați din situl gazeifer din Algeria / Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, vineri seară, faptul că încă doi cetăţeni români au fost eliberaţi de pe platforma de la In Amenas care, în prezent, se află sub protecţia forţelor algeriene, potrivit b1.ro UPDATE 23:10 Încă români luați ostatici au fost eliberați din situl gazeifer din Algeria / Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, vineri seară, faptul că încă doi cetăţeni români au fost eliberaţi de pe platforma de la In Amenas care, în prezent, se află sub protecţia forţelor algeriene, potrivit b1.ro
Una dintre cele mai grave crize de ostatici din ultimii 50 de ani e în desfăşurare în Algeria. Informaţiile curg, dar sunt contradictorii. Cei mai mulţi dintre ostatici au fost eliberaţi, dar această veste era, la închiderea ediţiei, în curs de verificare. În ceea ce-l priveşte pe românul ţinut ostatic, se pare că şi acesta ar fi liber, însă colegii din ţară se tem că mai există alţi conaţionali în pericol.
Aproximativ 650 de ostatici, dintre care 573 algerieni şi jumătate dintre cei 132 de străini, au fost eliberaţi în cursul operaţiunii militare la complexul In Amenas din estul Algeriei, conform unui bilanţ anunţat ieri. Forţele speciale ale Armatei algeriene continuă operaţiunea militară la complexul de exploatare a gazelor şi speră să ajungă la o soluţie pacifistă. Instalaţiile de gaze au fost oprite pentru a se evita o explozie. Guvernele mai multor state s-au declarat îngrijorate de criza ostaticilor, iar preşedintele american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron cer explicaţii oficialilor algerieni pentru modul în care s-a acţionat joi, când 30 dintre cei captivi au fost ucişi.
Au sunat acasă înainte de atac
În privinţa românului ţinut ostatic, compania japoneză JGC, care are activităţi în complexul de exploatare a gazelor,