În fiecare luni dimineaţa, reportera Ding Yu şi echipa ei căutau cazuri. Iar Ding avea nevoie de cât mai multe subiecte pentru emisiunea ieşită din comun pe care o avea: "Interviuri înainte de execuţie”!
Ţinând cont că în China, un prizonier poate fi executat în şapte zile de la decizie, era nevoie de o căutare cât mai rapidă, după cum notează BBC . Milioane de oameni vizionau săptămânal neobişnuita emisiune, în care reportera Ding Yu intervieva criminali condamnaţi la moarte. Ding a devenit star, fiind supranumită "Frumoasa cu bestiile". "Îmi pare rău pentru prizonieri. Însă nu simpatizez cu ei, deoarece trebuie să plătească pentru greşelile făcute. O merită", avea să susţină ea. Emisiunea a fost difuzată timp de cinci ani, până anul trecut, când a fost brusc oprită.
Record sumbru
În momentul în care i s-a reproşat cruzimea, Ding a explicat: "Chiar dacă pare crud să îi ceri unui criminal să îţi acorde un interviu , mulţi dintre ei vor să fie auziţi. Unii susţin că au lucruri pe suflet, pe care nu le-au putut împărtăşi nimănui cât timp s-au aflat în închisoare”.
Emisiunea "Interviuri înainte de execuţie" a fost difuzată pentru prima dată pe 18 noiembrie 2006 pe canalul local din Henan, unul dintre cele 3000 de posturi de televiziune deţinute de stat. Iar Ding a stabilit un record considerat de critici destul de sumbru: din 2006, a intervievat câte un prizonier pe săptămână, până anul trecut. Decizia de suspendare a emisiunii a venit în urma unui număr mare de rapoarte făcute în media din străinătate, care au fost declanşate de un documentar care urma să fie difuzat pe BBC. Secrete DIN ÎNCHISOARE. Ce fac FEMEILE DIN CHINA înainte de EXECUŢIE. Imagini INTERZISE
Scopul emisiunii, după cum au motivat realizatorii, era să gasească diferite cazuri care să servească drept model pentru ceilalţi. "Interviuri înainte de execuţie" conţinea numai cazu